Fotbalová akademie
úterý 20. února. 2024
U15

Ve Vídni patnáctka uhrála remízu

Patnáctka vyjela k dalšímu přípravnému zápasu do Vídně, kde změřila síly s místní Austrií. Ta vstoupila do zápasu lépe a ujala se vedení, na které do pauzy ostravští reagovali proměněnou penaltou. Po pauze domácí během pěti minut odskočili na dvoubrankové vedení, nicméně hráči Baníku se nevzdali, jedenáct minut před koncem snížili na kontaktní branku a vyrovnání nakonec přišlo v poslední minutě zápasu.

FK Austria Vídeň U15 - FC Baník Ostrava U15 3:3 (1:1)

branky: 8., 46. a 51. - 33. Babilon, 69. Török, 80. Hlavatý

Sestava: Doležal, Mikulenka, Grygar, Hlavatý, Kilian, Holek, Lukeš, Chovaneček, Babilon, Ručka, Hrabovský, Török, Havran, Benýšek, Kuder, Schulla

Hodnocení trenérů Patrika Rataje a Milana Chalupy: Nějakých deset minut nám trvalo srovnat se s dobrým vstupem soupeře do utkání. Následně jsme se především díky dobrému presinku začali dostávat do šancí i více do hry s míčem. S větším klidem v zakončení jsme mohli jít z několika příležitostí do vedení. Úvod druhého poločasu patřil opět soupeři, a ten odskočil do dvoubrankového vedení. Kluci makali stále dál a zaslouženě vyrovnali v poslední minutě utkání. Herně a fyzicky na tom byli hráči Austie lépe, ale pokud v tréninku i utkání necháme pokaždé maximum možného, tak se můžeme rovnat i s takovým soupeřem.