Fotbalová akademie
pondělí 22. ledna. 2024
U15

Patnáctka porazila Mladou Boleslav

Po halovém turnaji v Německu se poprvé představila patnáctka doma, kde změřila síly se středočechy z Mladé Boleslavi. Hosté vstoupili do zápasu lépe, když se ujali vedení hned v šesté minutě. To vydrželo pouhé dvě minuty, než se hlavou prosadil Babilon. Po standartní situaci poslal ostravské do vedení Rataj. Ve druhém poločase i přes šance na obou stranách se ujala pouze výstavní trefa z pětadvaceti metrů do šibenice od Schully. Domací si tak v prvním zápase připsali výhru, v sobotu vyjedou k druhému zápasu do Žiliny.

FC Baník Ostrava U15 - FK Mladá Boleslav U15 3:1 (2:1)

branky Baníku: 8. Babilon, 19. Rataj, 46. Schulla - 6.

Sestava: Doležal (60. Hořínek) - Mikulenka (54. Ručka), Grygar (41. Hrabovský), Schulla (70. Mikulenka), Rataj - Holek, Lukeš (27. Havran) - Babilon (54. Lukeš), Ručka (27. Torok), Kaspřík (50. Dian) - Benýšek (70. Babilon)

Hodnocení trenérů Patrika Rataje a Martina Folty: Hráči se snažili přesně plnit dílčí cíle, se kterými jsme do prvního přípravného utkání vstupovali. Hrát s odvahou na riziko, být aktivní v nabídce a kombinaci, tlačit se do zakončení a co nejvíce na hřiště komunikovat a spolupracovat. V tomto ohledu jsme s děním na hřišti spokojeni. Také se nám podařilo zvítězit, což je hlavní cíl. Měli jsme i slabší pasáže, kdy soupeř byl více na míči a dokázal si vypracovat také své příležitosti, ale musíme pochválit i naše brankáře za výkon. Do příště určitě nemůžeme polevit, naopak chceme stále přidávat a být lepší a lepší.