Fotbalová akademie
pondělí 10. února. 2020
U19

S Frýdkem devatenáctka prohrála

Minulý týden devatenáctka dokázala otočit ve svůj prospěch třígolovou ztrátu, nyní proti Frýdku naopak dvoubrankové vedení ztratila a prohrála.

FC Baník Ostrava U19 - MFK Frýdek Místek 2:3 (1:0)

branky Baníku: 5. a 47. Barkov

sestava:  Baránek (45´Gergela) - Jaroň, Tamajka, Harušťák, Sotorník (60´Kostka) - Kulig, Knedla - Šigut (30´Merta), Wojatschke, Končený - Barkov

Hodnocení trenéra Romana Westa a Jana Baránka: První poločas v některých momentech snesl nějaká měřítka. Vedli jsme a měli i několik dalších příležitostí, abychom skóre navýšili. Tady se dalo soupeře zlomit a utkání rozhodnout. Také se ale projevovala určitá nekoncentrace a nedůslednost. Nepřipravenost v hlavě na zápas. A to i u hráčů, kteří sbírají zkušenosti s dospělým fotbalem. Ve druhé půli jsme rychle vedli 2:0 a zdálo se, že utkání i přes na některých hráčích viditelné známky podcenění soupeře zvládneme. Ukázalo se, jak moc nám v týmu momentálně chybí daleko větší konkurenční prostředí. Hosté hráli s velkým odhodláním a vysokým napadáním ve velkém počtu dělali problémy naší rozehrávce. Frýdek postupně výsledek otočil a nám najednou nic nešlo. Dělali jsme chyby, byly všude pozdě, vše se odráželo k soupeři. Znovu se projevila stará fotbalová pravda, že pokud k tomu hráči od začátku zápasu nepřistoupí tak jak mají, okamžitě se jim to vrátí! Mělo by to být pro nás varování a zároveň velké poučení do budoucna.