Fotbalová akademie
úterý 15. ledna. 2019
U14

U14 vyhrála turnaj v Přerově

Ve dnech 12.-13.1.2019 se zúčastnila kategorie U14 mezinárodního halového turnaje FOTBALSERVIS.CZ CUP v Přerově. Jedlo se o pátý ročník. Po loňském triumfu dnes již patnáctky Baníku se prvenství podařilo obhájit. Na turnaji se utkalo 16 týmů z Čech, Moravy a Slovenska.

Hodnocení trenéra Martina Šubrta a Michala Janíka: První den turnaje se bojovalo ve skupinách a druhý probíhala vyřazovací část a zápasy o umístění. V úvodní skupině jsme narazili na domácí Přerov, 1.FC Slovácko a Tempo Praha, z druhého místa jsme postoupili do skupiny, kde nás čekala Dukla Praha, Vysočina Jihlava a opět Přerov. Ve vyřazovacích zápasech jsme změřili síly s týmy, které známe z mistrovské soutěže a které patří k její špičce - Sigma Olomouc, Zbrojovka Brno a 1.FC Slovácko.

Halový turnaj jsme na začátku zimního období s radostí přijali a vzali ho jako zpestření, neboť ostatní příprava bude probíhat venku na umělé trávě. Naše výkony na turnaji měly vzestupnou tendenci a především ve vyřazovací části jsme předváděli kvalitní hru. V tréninku se často věnujeme hrám na malém prostoru, což jsme na turnaji mohli využít a tím se opět zlepšovat. K tomu přispívali velmi kvalitní soupeři, kteří nás udržovali v tempu a nutili nás k maximálním výkonům.

Prvenství na turnaji je pro nás cenné, klukům gratulujeme, chválíme je za předvedené výkony a celkovou reprezentaci klubu.

Výsledky:

FCB - Přerov 6:0, FCB - 1.FC Slovácko 1:4, FCB - Tempo Praha 6:1, FCB - Dukla Praha 5:4, FCB - Vysočina Jihlava 5:1, FCB - Přerov 4:2

Čtvrtfinále: FCB - Sigma Olomouc 5:1, Semifinále: FCB - Zbrojovka Brno 3:1, Finále: FCB - 1.FC Slovácko 5:1

Nejlepší střelec turnaje: Anwar Imider

Baník reprezentovali: Badošek, Bjaček, Bubík, Čavera, Dulínek, Harušťák, Honajzer, Imider, Kopal, Krupička, Remiáš Jan, Remiáš Jiří, Sirotek