Fotbalová akademie
středa 21. srpna. 2024
U17

Sedmnáctka zaskočila také slavný AC Milán!

Sedmnáctka Baníku nadále udivuje fotbalovou Evropu! Po nedávném senzačním vítězství 3:2 v Mnichově v utkání proti vrstevníkům tamního Bayernu uhráli svěřenci Davida Holiše v úterý skvělou remízu na turnaji v Itálii proti mladším dorostencům AC Milán! Baníkovci v utkání dvakrát vedli, zápas nakonec skončil 4:4!

Baníkovcům se podařilo zaskočit favorita v úvodních minutách obou poločasů. Hned ve 2. minutě skóroval s přispěním tyče a taky zásahu protihráče Jakub Cahlík, za další tři minuty zvýšil po rychlé protiakci Dominik Zajac na 2:0. Rosoneri skóre do přestávky otočili na 3:2 ve svůj prospěch, nicméně přišel úvod druhé půle a s ním další dva údery kurážných baníkovců. Nejdřív po dalším rychlém kontru po pravé straně se ve 48. minutě znovu prosadil Jakub Cahlík a v 53. minutě vyšperkoval Patrik Jurásek své sólo kličkou gólmanovi a následným přesným zakončením, takže to náhle bylo 4:3 pro Baník.

Dorostenci AC Milán už stačili pouze vyrovnat na konečných 4:4, turnaj pokračuje dalšími zápasy.

"Bylo to utkání s týmem jedné z nejlepších akademii na světě," upozornil trenér David Holiš. "Jsem na kluky hrdý za to, jak se prezentovali. Dokázali se AC Milán vyrovnat ve všech směrech a viděli jsme utkání, na které kluci nezapomenou do konce života. Obrovská pochvala, tohle je pro kluky skvělá motivace. Cílem je ale profi-fotbal, a ta cesta je ještě dlouhá. A kluci se musí chtít stále zlepšovat, to je jediný způsob, jak do toho vytouženého cíle dojít," dodal David Holiš.

Po remíze s AC Milán si sedmnáctka připsala také vítězství, které zaručuje s předstihem postup do čtvrtfinále italského turné! Do této fáze turnaje postoupila také tato konkurence: Inter Milán, Udinese Calcio, AC Milán, FC Torino, Istra. O zbytku se rozhodne v zítřejším posledním zápase skupinové fáze!

Výsledky turnaje: http://www.trofeorocco.it/partite/