Fotbalová akademie
středa 24. ledna. 2024
U19

Devatenáctka zdolala polského mistra

Velmi kvalitního soupeře přivítala na domácí půdě devatenáctka. Polský mistr Raków Czenstochowa se prezentoval vyspělým výkonem, ovšem na domácí obranu nevyzrál. Ta hrála zodpovědně a k tomu podporovala ofenzívu. Skóre se měnilo až necelou čtvrthodinu před koncem, kdy se prosadil Malý a výhru pečetil Krejčí. Do další fáze zimní přípravy povzbudivý výkon i výsledek, na který budou chtít navázat v sobotu v Německu, kde se utkají stejně jako sedmnáctka s šestnáctkou s Norimberkem.

FC Baník Ostrava U19 - Raków Czenstochowa U19 2:0 (0:0)

branky: 77. Malý, 85. Krejčí

sestava: Keller - Raběčný (75.Malý), Míček, Drobek - Glamoš (46.Struhař), Kyselý (80.Krejčí), Raab, Frýdl, Krejčí (46.Němčík) - Staněk (67.Glamoš, 80.Perrette), Perrette (46.Drozd)

hodnocení trenéra Václava Stráníka a Davida Nogy: Skvěle individuálně vybavený a organizačně technicko-takticky připravený soupeř. Hrál ve velké intenzitě a vytvářel si místy velký tlak. Celý tým však zaslouží pochvalu, jak během týdne k tréninkům a samotnému utkání přistoupil. V prvním poločase jsme byli horším týmem. Ve druhém jsme dokázali hru srovnat díky lepší kontrole míče, zpřesněné mezihře, náběhovosti a stlačováním hry celého bloku. Kluci si vyzkoušeli, že i přes absenci některých hráčů, dokážou konkurovat jedné z nejlepších akademií v Polsku. Byli skvěle mentálně nastaveni do utkání, ochotni pracovat jeden pro druhého a nebyli líní udělat "krok" navíc. Mohli jsme vidět velmi zajímavé individuální výkony.