Fotbalová akademie
pondělí 22. ledna. 2024
Obecné

Baníkovský dorost zazářil v Norimberku

​Skvělým způsobem reprezentovali značku Baníku mladší dorostenci, kteří o uplynulém víkendu absolvovali trip do Německa a sehráli tam čtyři zápasy s vrstevníky 1. FC Norimberk a Greutheru Fürth. Tým U17 dokázal nad oběma soupeři zvítězit, šestnáctka přidala k výhře nad Fürthem remízu s 1. FC Norimberk.

Ačkoliv baníkovci vyrazili na cestu do Německa, kterou jim výrazným způsobem pomohl připravit a zorganizovat Tomáš Galásek, bez několika reprezentantů, v zápasech proti silným protivníkům zazářili! Sedmnáctka nejdříve zdolala 1.FCN 3:1, poté zvítězila 2:1 nad Fürthem.

Stejným poměrem přehrála své vrstevníku z Fürthu také baníkovská šestnáctka, pro kterou je cenným výsledkem i remíza 2:2 s šestnáctkou 1. FC Norimberk.

„Musím ještě jednou poděkovat Tomáši Galáskovi za to, že pro nás tento trip se vším, co k němu patřilo, připravil. Byla to pro nás velmi cenná zkušenost a konfrontace, a to bez ohledu na to, jak dobře pro nás dopadla,“ uvedl Roman Holiš, předseda Akademie FC Baník Ostrava, který byl v Německu s dorosteneckými týmy Baníku na zápasech s Norimberkem a Fürthem osobně přítomen.

„Je samozřejmě vynikající, jakých výsledků naše týmy v těchto zápasech dosáhli, za ještě důležitější ale považuju způsob, jakým naše dorosty uspěly,“ pokračoval Roman Holiš. „Viděl jsem, a trenéři obou kategorií mi můj dojem potvrdili, že se z naší strany nejednalo jen o vyspělý týmový taktický výkon, ale také o výborné individuální výkony mnohých našich hráčů. Byla radost se na to dívat. To, že naši hráči na tomto tripu zaujali mnohé přítomné hráčské agenty, je vizitkou práce šéftrenéra mládeže i všech trenérů, kteří naše hráče velmi dobře připravili,“ dodal k výjezdu baníkovských mladších dorostenců Roman Holiš.