Fotbalová akademie
úterý 16. ledna. 2024
Obecné

Dorostenci míří na zkušenou do Norimberku!

Další skvělou fotbalovou konfrontaci zažijí dorostenecké týmy Baníku. Výběry U16 a U17 čeká o nadcházejícím víkendu cesta do Norimberku, kde si v sobotu oba celky zahrají proti vrstevníkům z 1.FCN, a v neděli změří své síly s mládežníky Greutheru Fürth. O týden později vyrazí do Německa také baníkovská devatenáctka, která si zahraje rovněž proti 1. FC Norimberk.

Obrovskou zásluhu na tom, že k této skvělé konfrontaci mezi baníkovským mládím a špičkovým německým dorosteneckým fotbalem bude moci dojít, má Tomáš Galásek, jedna z největších person baníkovské historie.

"On to totiž byl, kdo všechny zápasy pro naše dorosty s oběma německými soupeři vyjednal, a zajistil nám pro pobyt v Německu prakticky vše potřebné," uvedl Roman Holiš, předseda Akademie FCB.

"Musím znovu říct, že je skvělé, když vztahy mezi klubem a jeho bývalými vynikajícími hráči funguje tak, jako je tomu v Baníku. A když se to projeví tak, že takováto klubová osobnost zajistí skvělý výjezd a zápasy baníkovské mládeži, co si přát víc? Je třeba Tomáši Galáskovi upřímně poděkovat, rád to dělám," dodal Roman Holiš.

Baníkovská šestnáctka a sedmnáctka se na své cestě do Norimberku zastaví v pátek v Chebu, kde si oba celky budou moci díky dlouholeté vazbě mezi oběma kluby a vstřícnosti Západočechů zatrénovat a odkud v sobotu vyrazí vstříc velmi zajímavým fotbalovým zkušenostem.