Fotbalová akademie
středa 25. ledna. 2023
U19/B

Osmnáctka porazila třetiligové Hranice

Úvodní duel turnaje v Novém Jičíně svedl proti sobě muže Hranic hrající třetí nejvyšší soutěž a osmnáctku Baníku. Ta svého soupeře zaskočila hlavně v první půli, kdy dokázala hned třikrát skórovat. Hranice těsně před pauzou a záhy po zahájení druhé půle snížily na rozdíl jedné branky, ale to bylo vše. Ostravským se podařilo uhájit velmi cenné vítězství a těší se na další sobotní zápas proti mužům Valašského Meziříčí hrající divizi.

SK Hranice muži - FC Baník Ostrava U18 2:3 (1:3)

branka: 43. a 48. - 24. a 38. Podhorný, 40. Tarasenko

sestava: Struhař- Zámečník, Harušťák, Blažej, Frébort - Maloň, Vlad - Šmíd (45. Ruslan), Ivan (45. Raběčný), Podhorný (60. Ivan) - Tarasenko (75. Čavera)

Hodnocení trenéra Václava Stráníka a Martina Folty: První utkání na turnaji v Novém Jičíně proti kvalitnímu soupeři z MSFL jsme zvládli skvěle jak herně tak vysledkově. Pro kluky je to určitě velká škola a seznámení se s dospělým fotbalem. V první půli jsme si nebojácným výkonem řekli o první šancí v 18. minutě, kdy jsme střelou z hranice šestnáctky trefili tyč. Dále jsme pokračovali v aktivitě a vytvořili si do poločasu další šance a po hezkých brankách jsme šli do vedení 3:0. V závěru poločasu jsme inkasovali od Hranic gól do šaten. Druhá půle od nás už nebyla tak dominantní, soupeř po vystřídání na nás vyrukoval s velmi aktivním presinkem a podařilo se mu snížit na 2:3. Zbytek utkání jsme si pohlídali a mohli jsme v závěru ještě zvýšit skóre Čaverou, kterého brankář vychytal. Utkání splnilo učel a našim klukům patří pochvala.