Fotbalová akademie
neděle 09. října. 2016
U11

Utkání U11 Baníku a Wroclawi nabídlo skvělou konfrontaci

Starší přípravka Baníku U11 měla možnost porovnat své individuální fotbalové dovednosti s výborně hrajícími vrstevníky z akademie Slask Wroclaw. Ke vzájemnému měření sil, které proběhlo v duchu fair play a nabídlo oboustranně pohlednou hru, došlo v sobotu na umělé trávě v polské Wroclawi. Hrálo se současně na dvou hřištích v počtu hráčů 6+1.

"Velice si ceníme možnosti zahrát si proti výběru Slask Wroclaw, jehož ročník 2006 patří v Polsku mezi naprostou špičku. S trenéry Wroclawi jsme navázali kontakt po červnovém turnaji ve Starem Saczi, kde Slask v konkurenci týmů jako jsou Juventus Turín, Liverpool, Dynamo Kyjev, Sparta Praha a dalších, předváděl nejlepší fotbal a sklidil sympatie ze všech stran," řekl trenér Baníku U11 David Kubáň.

Samotné zápasy, které nabídly velice zajímavou podívanou, shrnul trenér "jedenáctky" Slask Wroclaw Kamil Domagalski. "Bylo pro nás potěšením, že jsme si mohli zahrát proti velmi dobrému týmu. Hra měla rychlé tempo a oba týmy ukázaly vysokou úroveň fotbalových dovedností. Zápasy tohoto typu jsou pro mé hráče nejlepší cestou v jejich výkonnostním růstu," řekl kouč Slasku.

Pro obě strany bylo vzájemné měření sil přínosné a chtějí v něm pokračovat. "Od trenéra Domagalského jsme dostali pozvánku na silně obsazený mezinárodní turnaj ve Wroclawi. Na jaře bychom zase rádi pozvali Slask k nám do Ostravy," uzavřel trenér Kubáň.