Fotbalová akademie
úterý 06. srpna. 2024
U19

Generálka devatenáctce vyšla

Poslední zápas před startem celostátní dorostenecké ligy devatenáctka vyhrála. Utkala se se soupeřem, na jehož půdu vyrazí hned za čtrnáct dnů k mistrovskému zápasu. Ještě předtím ovšem soutěž doma odstartuje utkáním proti Českým Budějovicím jako tradičně od deseti hodin.

FC Baník Ostrava U19 - FK Dukla Praha U19 4:2 (2:1)

branka Baníku: 15. a 40. Malý, 61. Pira, 75. Prepsl

sestava: Moučka - Řeháček, Musil, Švrček (62. Imrich), Dvořáček (65. Glamoš), Malý (65´.Prepsl), Míček, Frýdl (70. Graclík), Vlna (70. Staněk), Lores (70. Bezdrop), Pira (70. Nnaji)

hodnocení trenéra Roberta Pištěka a Marka Smrčky: Zápas jsme výsledkově zvládli, ale s celým průbehěm spokojeni nejsme. Po prvním vstřeleném gólu jsme opět začali řešit situace zbrkle, což přecházelo ve ztráty a šance soupeře. Inkasovali jsme, a to nás probudilo, začali jsme být na balónu trpěliví a systematicky si vytvářet zajímavé příležitosti. Vedení zpět nám zajistil Malý, pro kterého to byl druhý gól. Druhý poločas byl až na posledních 5 minut v naší režii. Přidali jsme dva góly. Pira se trefil z penalty a Prepsl po indiviudální akci prostřelil golmana. Na závěr nás soupeř překvapil rychlou rozéhrávkou, po které jsme inkasovali. Čeká nás ještě hodně práce, ale věříme, že mužstvo je silné a prokáže to v sezóně.