Fotbalová akademie
sobota 09. března. 2024
Obecné

Cíl zůstává stejný: Vychovat hráče pro profesionální fotbal

Jarní část soutěže našich mládežníků je tady a my vám přinášíme krátký medailonek šéftrenéra, Radima Kováře. Hlavním tématem je posun hráčů do starších kategorií, který se v poslední době v Akademii daří. Účelem je uspíšení přechodu hráčů právě do mužského fotbalu.


O cílech do jarní části...
Náš cíl neměníme ani do jarní části. Chceme vychovat co nejvíce hráčů pro profesionální fotbal, pokud možno pro náš první tým, ať můžeme produkovat co největší možnou škálu odchovanců.


O rozvoji...
V první řadě je hráč, a potom až samotný výsledek. Jednoznačně chceme vítězit, ovšem pokud hráč přerůstá danou kategorii, tak se snažíme o posun výše tak, ať je zase o krok blíže mužskému fotbalu. Myslím, že v tomto směru jsme udělali obrovský posun, jelikož máme mnoho hráčů obstaršených, a nutno podotknout, že samotní vytipovaní hráči tento posun zvládají.

O změnách...
Hlavním tématem bylo opět posunutí hráčů s potenciálem, a také hledání hostování dorostencům do mužské kopané. Jsme rádi, že na dobrý posun Málka a Krupičky navázal také Sirotek, který si vybojoval místo v našem B týmu. Neměli bychom také opomenout čerstvý ligový start Šudáka, který si také prošel touto cestou. Jedinou větší změnou ve struktuře je přejmenování naší osmnáctky, která nově vede jméno U19B - tedy rezerva naší devatenáctky. Systém bude fungovat víceméně obdobně, kde hlavním cílem bude minutáž pro hráče, kteří ji nenajdou v devatenáctce a popřípadě budou doplněni o hráče z mladších kategorií.

Dorostenci, kteří jsou posunuti nebo na hostování v mužské kopané:

B tým: Málek, Krupička, Sirotek, Musil, Diviš
U19: Drozd, Frýdl, Míček, Řeháček, Lores, Zástřešek
U17: Jadrníček, Zajac, Bitta, Škrkoň
U16: Cahlík, Baroš


Mužský fotbal:

MSFL: Harušťák, Emmanuel Chidubem, Imider (F-M)
Divize: Remiáš (Havířov), Malý (Vítkovice), Badošek (Polanka)
Odchovanci A-tým: Šín, Buchta, Grygar, Šudák, Frydrych, Lischka