Fotbalová akademie
úterý 06. února. 2024
U19

S Legií devatenáctka prohrála

První porážku v zimní přípravě si připsala devatenáctka. Té nevyšel v Polsku první poločas, ve kterém se domácí tým dostal do tříbrankového vedení, které si obstarali během patnácti minut. Ve druhém dějství ostravští snížili, ale v poslední minutě měli poslední slovo opět domácí.

Legia Waršawa U19 - FC Baník Ostrava U19 4:1 (3:0)

branky: 8., 15., 23. a 90. - 80. Staněk

sestava: Moučka (46. Vodička) - Raběčný (46. Kowalczyk), Míček (65. Řeháček), Drobek, Glamoš (46. Němčík), Prepsl (65. Staněk), Lores (46. Kyselý), Andriak (46. Pira), Staněk (46. Perrette), Havran (65.Glamoš), Řeháček (46. Podhorný)

hodnocení trenéra Václava Stráníka a Davida Nogy: Ve Varšavě jsme narazili z mého pohledu na nejkvalitnějšího soupeře za poslední půl rok. Pro nás je to super konfrontace, která nám ukazuje kde máme rezervy a na čem musíme neustále pracovat. V úvodní 30 minutovce nás soupeř předčil svou rychlostí a skvělým přechodem. Naši hráči řešili špatně defenzivní činnost a do poločasu jsme šli za stavu 3:0 pro domácí. Druhá půle byla z naší strany taktičtější a soupeře jsme tolik už nepouštěli do zakončení. Do utkání zasáhli všichni hráči i členové širšího kádru. Budeme si vyhodnocovat, kdo obstál lépe a kdo ne.