Fotbalová akademie
úterý 30. ledna. 2024
U19

V Norimberku devatenáctka remizovala

Další těžkou prověrku v rámci zimní přípravy má za sebou devatenáctka. Opět pod dozorem Tomáše Galáska předvedli ostravští velmi dobrý výkon. Hned v úvodu se prosadil Lores (na snímku) a dostal hosty do vedení. Domácí do poločasu srovnali a deset minut po pauze duel otočili ve svůj prospěch. Spravedlivou remízu zajistil v osmdesáté minutě Havran. I přes další možnosti se již skóre nezměnilo a devatenáctka tak stejně jako týden zpět sedmnáctka s šestnáctkou zanechala výborný dojem a bodovala.

1.FC Norimberk U19 - FC Baník Ostrava U19 2:2 (1:1)

branky: 32. a 55. - 6. Lores, 80. Havran

sestava: Moučka - Zástřešek (60.Raběčný) , Míček, Drobek- Krejčí (60. Glamoš) , Lorres (60. Kyselý), Frýdl, Havran - Drozd (45. Podhorný), Staněk (70. Drozd)

hodnocení trenéra Václava Stráníka a Davida Nogy: Konfrontaci s Norimberkem hodnotíme velmi pozitivně. Naši kluci dokázali po celé utkání být soupeři vyrovnaným protivníkem. Německý tým měl tohle utkání jako generálku na ligu. V sestavě měli hráče ročníku 05 a 06. My jsme šli do utkání se 6 hráči ročníku 07. Kluci víceméně obstáli. I zpětná vazba od soupeře byla velmi pozitivní na naše kluky. Vstup do utkání se nám povedl. Již v 6. minutě jsme šli do vedení a v úvodní 20-ti minutovce jsme byli my, kdo určoval tempo hry. Norimberk ovšem zapnul a dokázal do půle vyrovnat na 1:1. Škoda neproměněné šance Havrana, která skončila na tyči. Úvod druhé půle měl v režii Norimberk. Svou kvalitou si dokázal vzít vedení na svou stranu po rychlé křídelní akci. Naši kluci ukázali charakter a šli si odhodlaně za vyrovnáním, které přišlo z kopačky Havrana. V zavěrečných minutách se hrál otevřený fotbal a mohli jsme si vzít vítězství opět my, bohužel jsme ale šanci, která přišla neproměnili. Celkově je to zasloužená remíza. Chtěl bych poděkovat vedení, že nám umožnili takové utkání sehrát. Velké dík patří také Tomáši Galáskovi, který se o nás postaral.