Fotbalová akademie
úterý 22. srpna. 2023
U17

Stříbro sedmnáctky v Maďarsku

Skvěle se prezentovala na turnaji v Maďarsku sedmnáctka Baníku, která podlehla až ve finále portugalské Benfice Lisabon. Předtím si ve skupině poradila s Dunajskou Stredou a srbskou Crvenou Zvezdou Bělehrad.

FC Baník Ostrava U17 - DAC Dunajská Streda U17 5:0

branky Baníku: Ďurina, Hanák, Jadrníček, Zajac, Míček

FC Baník Ostrava U17 - Crvena Zvezda Bělehrad U17 1:0

branka Baníku: Ďurina

FC Baník Ostrava U17 - Benfica Lisabon U17 0:4

sestava: Vodička, Bitta - Zástřešek, Řeháček, Míček, Mechl, Švrček, Keňo, Frýdl, Ďurina, Binar, Lores, Dvořáček, Jadrníček, Zajac, Doležel, Drozd, Hanák, Šopík

hodnocení trenéra Jana Romaněnka a Aleše Mooce: Na základě naších výkonů a výsledků jsme byli pozvaní na skvěle obsazený memoriál Fehéra Miklóse v Győru. Ve skupině jsme si jasně poradili s Dunajskou Stredou a zvládli jsme i těžké a vyhecované utkání s Crvenou Zvezdou. Postoupili jsme tak do finále, kde nás čekala Benfica Lisabon. První poločas byl soupeř lepší a zaslouženě vedl. V druhé půli jsme byli lepším týmem my. Bohužel jsme dostali velkou lekci z produktivity, kdy jsme neproměnili čtyři velké šance a soupeř nás trestal po naších jednoduchých chybách. Opět musíme poděkovat za možnost se takového turnaje účastnit a utkat se s týmy z různých koutů Evropy. Děkujeme klukům za příkladnou reprezentaci klubu.