Fotbalová akademie
neděle 06. srpna. 2023
U19/B

Osmnáctka otočila proti Górniku

Generálku na první mistrovské utkání zvládla osmnáctka vítězně, i když prohrávala po poločase o dvě branky. Ve druhém dějství dokázala nasázet polskému soupeři čtyři branky a otočit vývoj utkání ve svůj prospěch.

FC Baník Ostrava U18 - Spartak Trnava U18 4:2 (0:2)

branky Baníku: 2x Perrette, Williams, Zámečník

sestava: Keller (46. Fyl) - Němčík (46. Keňo), Raběčný, Mechl, Struhař (46. Pinkas) - Raab, Williams - Kyselý, Staněk (Matušinský), Zámečník - Perrette (46. Hanák)

Hodnocení trenéra Radka Slončíka a Radima Macíka: V posledním přípravném utkání jsme na Vistě na výborně připraveném hřišti přivítali kvalitní tým Gorniku Zabrze. Do 20. minuty bylo utkání vyrovnané, ale po prvním inkasovaném gólu jsme byli až do konce poločasu rozhození.. Měli jsme malou nabídku, ztráceli jsme lehce míče, v presinku jsme pomalu dostupovali hráče s míčem. Hráči Gorniku byli rychlí, agresivní a po zisku míče byli velmi nebezpeční v přechodové fázi a vstřelili dva góly. Po změně stran se náš výkon zlepšil, lépe jsme řešili finální fázi a dali jsme čtyři góly. V utkání bylo mnoho šancí na obou stranách, v koncovce jsme byli efektivnější a proto jsme zvítězili. Pochvala pro kluky za otočení výsledku, ukázali charakter. Za týden nás čeká první mistrovské utkání v Jihlavě.