Fotbalová akademie
čtvrtek 03. srpna. 2023
U19

Devatenáctka vítězná i v Krakowě

I poslední šestý přípravný zápas zvládla devatenáctka vítězně. V Polsku proti domácí Wisle se ujala vedení, ovšem do kabin se odcházelo za nerozhodného stavu. Po pauze hostitelé otočili vývoj utkání na svou stranu, nicméně ostravský celek se nevzdal a vyplatilo se.... V samotném závěru dvěma přesnými zásahy rozhodl o cenné výhře a snad i dobrém nastavení na středeční start nejvyšší dorostenecké soutěže.

Wisla Krakow U19 - FC Baník Ostrava U19 2:3 (1:1)

branky Baníku: 2 Diviš, Kowalczyk

sestava: Moučka - Kowalczyk (46. Krejčí), Drobek, Musil, Sirotek - Pantok (70. Raběčný), Badošek (60. Williams) - Malý (70. Kowalczyk), Diviš, Havran - Podhorný (46. Perrette)

Hodnocení trenéra Václava Stráníka, Radima Kováře a Davida Nogy: Generálku jsme odehráli na půdě Wisly, kde jsme se střetli s velmi houževnatým soupeřem. Po vyrovnané půlhodince jsme se ujali vedení po brance Diviše. V průběhu prvního poločasu jsme si vytvořili dvě stoprocentní šance, které se nám nepodařilo využít. Soupeř nás potrestal a srovnal stav utkání na 1:1. V druhém půli po serii rohů se Krakow dostal do vedení, kdy z jednoho z nich udeřil a otočil skore zápasu na 2:1. Kluci se nevzdali, ukázali charakter a sílu týmu. Odměnou nám byly dvě branky v závěru utkání. Klukům patří pochvala za odhodlání si vzít zpět vítězství do své moci. Přípravu hodnotíme pozitivně. Nicméně příští středu nás čeká první mistrovské utkání se Slavii Praha a to bude pro nás prověrka se vším všudy.