Fotbalová akademie
pondělí 24. července. 2023
U19

Devatenáctka zvítězila ve všech třech duelech

Velký úspěch zaznamenala na domácím turnaji Zlatý Kahan devatenáctka Baníku. Zvládla zvítězit ve všech třech zápasech a zaslouženě zvedla pohár pro vítěze nad hlavu. Postupně ve skupině zdolali baníkovci Slovan Bratislava, poté anglický West Bromwich Albion a ve finále ze skupin rovněž neporažený ukrajinský Ruch Lvov, tedy mistra své země a účastníka mládežnické ligy mistrů.

FC Baník Ostrava U19 - ŠK Slovan Bratislava U19 4:2 (2:0)

branky Baníku: 2 Malý, 2 Sirotek

sestava: Keller - Sirotek (65. Krejčí), Musil (46. Míček), Drobek ( 65. Musil), Krejčí ( 46. Řeháček) - Pantok ( 46. Blažej), Badošek ( 46. Straka), Diviš ( 65. Pantok) - Malý (65. Havran), Pira ( 46. Staněk), Havran ( 46. Podhorný)

Hodnocení trenéra Václava Stráníka, Radima Kováře a Davida Nogy: V první půli jsme soupeře přehráli a vytvořili si velké množství šancí, bohužel jsme nebyli dostatečně efektivní, abychom odcházeli do šaten za vyššího stavu. Přesto kluci zaslouží pochvalu za řešení situací a herní projev. V druhé půli jsme začali opět aktivně, zvýšili jsme vedení a pokračovali v dobrém výkonu. V 60 minutě soupeř vystřídal celou jedenáctku. Čerství hráči soupeře byli při chuti a zatlačili nás. Z tlaku jim byly odměnou dva vstřelené goly do naší sitě. Proti Slovanu jsme zaslouženě zvítězili a do patečního utkání jdeme s chutí a elánem proti TOP soupeři West Bromwich Albion FC.

FC Baník Ostrava U19 - West Bromwich Albion U19 3:1 (2:1)

branky Baníku: Musil, Malý, Podhorný

sestava: Moučka- Sirotek ( 75. Badošek), Musi l( 75. Krejčí), Drobek ( 46. Míček), Krejčí (60. Kowalczyk) - Pantok ( 60. Blažej), Badošek ( 46.Řeháček), Diviš (60. Staněk) - Malý (60. Glamoš), Pira (46. Podhorný), Havran (70. Badošek)

Hodnocení trenéra Václava Stráníka, Radima Kováře a Davida Nogy: Po velmi dobrém herním výkonu jsme zaslouženě zvítězili nad zvučným soupeřem. Kluci ukázali charakter, kdy za stavu 0:1 dokázali utkání otočit a zapás dotáhnout do vítězného konce. Zápas nám sednul a čeká nás finále proti učastníkovi mládežnické ligy mistrů Ruchu Lvov.

Finále:

FC Baník Ostrava U19 - Ruch Lvov U19 1:0 (0:0)

branka Baníku: Diviš (pen.)

sestava: Moučka (46. Keller)- Sirotek, Musil,(70. Krejčí), Míček, Krejčí ( 46. Kowalczyk) - Pantok, Badošek (46. Havran), Diviš ( 80. Podhorný) - Malý ( 46. Řeháček), Staněk ( 46. Glamoš), Podhorný (60. Malý).

Hodnocení trenéra Václava Stráníka, Radima Kováře a Davida Nogy: Finálové utkání nebylo pro oko diváka co se týče herního projevu moc atraktvní. Šlo spíše o taktický boj, kdy ani jedno mužstvo nechtělo udělat chybu.Hrálo se opatrně a v první 45 ´minutovce toho nebylo moc k vidění. V druhé půli oživil hru Havran, kdy po penaltě na něj byla pisknuta penalta, kterou s klidem proměnil Diviš. Soupeř to neunesl a začal hrát nesportovně až za hranicí nedovolených zákroků. Závěr utkání jsme si pohlídali a dotáhli ho do vítězného konce. Klukům patří pochvala ze reprezentaci klubu na turnaji. Ukázali charakter a sílu mužstva, což nás odměnilo celkovým vítězstvím i individuálním. Nejlepším hráčem turnaje se stal Havran a nejlepším střelcem Malý. Chtěl bych poděkovat všem lidem, kteří se podíleli na organizaci turnaje a také Canal+. Pro kluky to byl zážitek a další zkušenost do jejich fotbalových životů.