Fotbalová akademie
úterý 23. května. 2023
U16

Šestnáctka ovládla turnaj v Bratislavě

Výborného výsledku dosáhla šestnáctka na turnaji v Bratislavě. Po vítězství ve skupině se ve finále představila proti Slavii Praha, která vyhrála svou základní skupinu. V teplém počasí diváci ve finálovém souboji branku neviděli, rozhodnout tak musely pokutové kopy. V nich zářil Tim Kramář, který nepustil za svá záda ani jeden pokus sešívaných a kromě vítězství na turnaji se mohl radovat i z individuálního ocenění pro nejlepšího brankáře turnaje. Gratulujeme!!!

FC Baník Ostrava U16 - Crvena Zvezda Bělehrad U16 3:0

branky Baníku: 2 Ďurina, Dvořáček

FC Baník Ostrava U16 - ŠK Slovan Bratislava U16 2:2

branky Baníku: Jadrníček, Lores

FC Baník Ostrava U16 - Mosonmagyaróvár U16 7:0

branky Baníku: 2 Bakrlík, 2 Frýdl, 2 Dvořáček, Binar

FINÁLE

FC Baník Ostrava U16 - SK Slavia Praha U16 1:0 po penaltách

sestava: Kramář, Vodička, Zástřešek, Řeháček, Míček, Švrček, Jílek, Ďurina, Dvořáček, Frýdl, Doležel, Lores, Matušinský, Mechl, Pinkas, Kulyk, Binar, Jadrníček, Šopík

Hodnocení trenéra Jana Romaněnka a Aleše Mooce: O víkendu jsme odehráli mezinárodní tunaj Memoriál Petera Dubovského v Bratislavě. V základní skupině jsme narazili na Crvenou Zvezdu Bělehrad, Slovan Bratislava a maďarský Mosonmagyaróvár. Až na zápas se Slovanem Bratislava jsme utkání zvládli, jak výsledkově, tak herně. Po dvou výhrách a jedné remíze jsme postoupili z prvního místa do finále, kde jsme narazili na vítěze druhé skupiny Slavii Praha. Ve finále se na obou stranách projevila únava po náročném turnaji. My jsme měli náznaky šancí, které jsme však nedotáhli do konce. Slavia svoje šance taky neproměnila a šlo se do penalt. V nich jsme byli úspěšnější my. Jsme velice rádi za každou mezinárodní konfrontaci s kvalitními soupeři. Všem klukům gratulujeme a děkujeme za příkladnou reprezentaci klubu, jak na hřišti, tak i mimo něj.