Fotbalová akademie
čtvrtek 05. ledna. 2023
Obecné

Matouš Havránek autorem trefy roku!

Sedmiletý MATOUŠ HAVRÁNEK se stal vítězem ankety GÓL ROKU AKADEMIE FCB 2002, kterou vyhlásila akademie na konci loňského roku a o jejichž výsledcích rozhodli hlasující fanoušci na sociálních sítích. Trefa Matouše Havránka zvítězila v konkurenci osmnácti soutěžních gólů, které byly do ankety nominovány a jejichž střelci jsou členy Akademie napříč všemi věkovými kategoriemi.

Pokud jste video s vítězným gólem sedmiletého Matouše, který vyrůstá v brušperském středisku Baníku, kategorie U8, ještě neviděli, lze jen doporučit: podívejte se. Možná se vám vybaví slavný gól Diega Maradony ze světového šampionátu v Mexiku v utkání s Anglií. Matouš Havránek se v utkání brušperského střediska Baníku U8 proti vrstevníkům, kteří mají své zázemí na Bazalech, stejně jako Diego na vlastní polovině zmocní míče, prokličkuje se až k brance soupeře, tam si poradí s několika obránci, a nakonec přesně zakončí. „Matouš je takový houževnatý kluk, rychlý hráč, bojovník, kterého fotbal hodně baví,“ poznamenává na konto sedmiletého baníkovce Ondřej Dziak, trenér brušperského týmu Baníku Ostrava U8. „Za dobu, po kterou u nás je, se hodně zdokonalil, což ostatně prokázal i při té gólové akci. Jde mu to i ve škole, je poctivý v tréninku a my mu k vítězství v anketě gratulujeme. Jen tak dále!“ doplnil Ondřej Dziak.

Na druhém místě ankety GÓL ROKU AKADEMIE FCB 2002 se se svým gólem do sítě Hlučína umístil David Chovaneček (U14), třetí skončil David Kedroň (U19) a jeho trefa v utkání proti Slovácku.