Fotbalová akademie
sobota 12. listopadu. 2022
Obecné

Zástupci Akademie FCB a Korona Kielce se sešli v Suzuki Aréně

V rámci spolupráce Akademie FCB s polskými kluby proběhlo setkání v Suzuki Areně, kterého se zúčastnili zástupci klubů FCB - předseda Akademie FC Baník Ostrava - Roman Holiš a šéftrenér přípravek - Daniel Rygel. Polský tým zastupoval ředitel Akademie Korona Tomasz Wilman. Diskutovalo se o otázkách spolupráce a možnosti realizace projektů pro hráče a trenéry obou klubů.

"Děkujeme za pozvání a vřelé přivítání od Korona Kielce. Při naší návštěvě v Kielcích jsme hovořili o vedení našich akademií a možné spolupráci mezi našimi kluby. Těšíme se na další setkání hráčů i trenérů z obou center," řekl Roman Holiš, předseda Akademie FC Baník Ostrava.

"Pro nás je to další krok ve vývoji Akademie. V Baníku Ostrava pracují s mládeží již řadu let a dosahují velkých úspěchů. Tam mimo jiné zahájili svou kariéru Tomáš Galásek, Milan Baroš a Marek Jankulovski. Naši hráči budou mít příležitost poměřit proti silným soupeřům a trenéři budou mít možnost zdokonalit své kompetence," řekl Tomasz Wilman, ředitel Akademie Korona Kielce.