Fotbalová akademie
úterý 09. srpna. 2022
U19

Devatenáctka v Maďarsku smírně

Devatenáctka po výborném vstupu do soutěže vyrazila do Maďarska za další kvalitní konfrontací. S domácím týmem po půli prohrávala, ale po změně stran zaslouženě vyrovnala a zápas mohla i rozhodnout.

Puskás Akadémia FC U19 - FC Baník Ostrava U19 1:1 (1:0)

branky: 40. - 57. ️Podhorný

Sestava: Remiáš Jan - Krupička (78. Jiříček), Měkota, Remiáš Jiří, Michlík (46. Frébort) - Blažej, Slipchenko (46. Obuch, 73. Slipchenko) - Jiříček (46. Zámečník), Podhorný (78. Frolek), Málek (46. Badošek, 77. Málek) - Frolek (46. Koutný)

Hodnocení trenéra Marcela Frajta: Po středeční předehrávce prvního kola jsme v pátek vyrazili na cestu do Maďarska. Ve špičkovém centru Akademie Puskás jsme odehráli přípravné utkání, které můžeme hodnotit opět pozitivně. Soupeř byl herní, kvalitní a v prvním poločase se dostal po rohovém kopu do vedení. Do druhé půle jsme nastoupili svižně, aktivně a dařilo se nám získávat míče na útočné polovině. Byli jsme silní na míči, zaslouženě jsme vyrovnali a několikrát jsme mohli jít do vedení. Bohužel se tak nestalo. Zápas nám posloužil jako dobrá prověrka a především jsme zátěž rozložili mezi hráče, kteří v mistrovském utkání neodehráli takovou porci minut.