Fotbalová akademie
čtvrtek 02. června. 2022
Školička

Baník předal dary ukrajinskému Ruchu Lvov

Baník Ostrava dokončil důležitou misi, kterou započal konáním dubnového Turnaje 4 zemí. V jeho rámci se zástupci všech účastníků (1. FC Köln, FC Augsburg, Górnik Zabrze, Puskás Akademia, Vítkovice a Baník) setkali v Kulturním domě v Ostravě – Petřkovicích, kde kromě jiného odevzdali své dary určené fotbalové akademii ukrajinského Ruchu Lvov. Baník nyní všechny tyto dary, včetně pozvání na turnaje Zlatý kahan a Memoriál Evžena Hadamczika, zástupcům Ruchu Lvov předal.

Nejen dresy a upomínkové předměty, ale také potřebné sportovní vybavení, to vše bylo součástí velké dárkové dodávky, s níž zástupci Akademie Baníku Ostrava vyrazili do Polska, kde došlo k setkání se zástupci Ruchu Lvov. Akademii Baníku zastoupila Olesja Gnatjuk, bývalá ukrajinská novinářka, která před ruskou válečnou agresí uprchla i se svými dětmi do Česka a nyní spolupracuje právě s Akademií Baníku. Právě ona při dubnovém setkání účastníků Turnaje čtyř zemí dary od účastníků turnaje symbolicky převzala a nyní je také předala do rukou Serhije Zajceva, ředitele fotbalové akademie Ruchu Lvov.

„Děkuji Baníku i všem ostatním klubům za tuto pomoc. V naší akademii v současné době trénuje mnoho mladých hráčů z Mariupolu a Chersonu, tedy z měst, která jsou nyní obsazena ruskými útočníky. Také jim tyto sportovní potřeby, které jsme darem dostali, rozdáme. Potřebují je,“ uvedl Serhij Zajcev.

Olesja Gnatjuk navíc předala Sergiji Zajcevovi pozvání Baníku na nadcházející Zlatý kahan i Memoriál Evžena Hadamczika, tedy turnaje, které se uskuteční letos v červenci a v listopadu.