Fotbalová akademie
pátek 27. května. 2022
Obecné

Radek Slončík besedoval na BANÍK EXPO

Vzácného setkání se dostalo žákům Základní školy ve Štramberku, kteří v pátek dopoledne navštívili výstavu BANÍK EXPO ve Velkém světě techniky v Dolních Vítkovicích. V areálu expozice je totiž uvítal a krátce s nimi pobesedoval Radek Slončík, jedna z ikon baníkovské historie.

Člen mistrovského týmu Baníku z roku 2004 před štramberskými školáky krátce zavzpomínal na svou hráčskou kariéru, povyprávěl o současné výchově mladých fotbalistů Baníku, ale také jim blíže představil členy baníkovského Týmu století. Její vyobrazení je součástí celé expozice a beseda s Radkem Slončíkem se konala právě v místnosti, v níž je baníkovský Tým století (základní jedenáctka, lavička i realizační tým) poutavě prezentován.

"Baník má mimořádnou historii, o čemž se každý může přesvědčit při návštěvě této nádherné a rozsáhlé výstavy. Moc důležité je, že dnes má Baník i svou současnost a budoucnost, čemuž vděčí svému majiteli Václavu Brabcovi. Ten Baníku vrátil život a jeho hrdost," řekl Radek Slončík přítomným žákům a pedagogům v okamžiku, kdy se v místnosti na plátně, na němž běží projekce baníkovských filmů a videí, objevila tvář majitele Baníku. "Díky němu dnes můžeme zase věřit, že se Baník v budoucnu dočká dalších velkých úspěchů," dodal Radek Slončík, než se návštěvníci ze Štramberku vydali na vlastní prohlídku jedinečné baníkovské expozice.

Dorostenci Baníku navštívili s Radkem Slončíkem EXPO už v minulém týdnu, podívejte se: