Fotbalová akademie
čtvrtek 17. února. 2022
U16

Po obratu šestnáctka zvítězila

V dalším zápase Memoriálu V. Marečka se utkala šestnáctka s Jihlavou. Domácí hráči odcházeli po první půli do kabin jednoznačně spokojenější, když vedli o dvě branky. Po závěrečném hvizdu se naopak radovali baníkovci, kteří ve druhém dějství se prosadili hned čtyřikrát a dokonali obrat skóre ve svůj prospěch.

Vysočina Jihlava U16 - FC Baník Ostrava U16 2:4 (2:0)

branky Baníku: 54., 61. a 75. Perrette, 77. Lacina

sestava: Mezihorák (46. Kresta) - Kysilko (51. Mezihorák), Raab Raběčný, Glamoš - Komárek (46. Filipský), Kyselý (50. Komárek, 68. Zajíc) - Vozník (82. Komárek), Zajíc (53. Perrette), Lacina (78. Kysilko) - Bakrlík

Hodnocení trenéra Radka Slončíka a Radima Macíka: I přesto, že jsme v prvním poločase drželi více míč, tak jsme se nedokázali prosadit přes obranný blok soupeře. Několikrát jsme se prokombinovali až do finální fáze, ale tam jsme byli nekvalitní. Soupeř nám dal dva góly po brejkových stuacích. Střídající hráči ve druhé půli naší hře výrazně pomohli, Jimy Perrette vstřelil tři góly. Hrálo se převážně na jednu bránu, byli jsme dominantnější a gólů mohlo být i více, šance na to byly.