Fotbalová akademie
pondělí 14. února. 2022
U16

Šestnáctka se Slavií prohrála

Jako první ze tří plánovaných zápasů proti Slavii se představila v sobotu na Vistě šestnáctka. Soupeř z hlavního města byl ovšem nad síly baníkovců a zaslouženě zvítězil, když se dvakrát prosadil v první půli a v závěru pečetil vítězství z pokutového kopu.

FC Baník Ostrava U16 - SK Slavia Praha U16 0:3 (0:2)

branky: 18., 23. a 86. pen

sestava: Mezihorák - Struhař(23. Glamoš, 78. Imrich), Staněk (46. Ondřej, 58. Komárek), Raběčný, Němčík - Raab, Imrich (62. Kysilko) - Havran (68. Kyselý), Kyselý (32. Zajíc), Lacina (70. Filipský) - Vozník (84. Glamoš)

Hodnocení trenéra Radka Slončíka a Radima Macíka: V dnešním utkání, až na úvodních 15 minut, kdy jsme si vypracovali dvě gólové příležitosti a z jedné z nich nastřelili tyčku jsme tahali za kratší konec. Soupeř ukázal velkou kvalitu v rychlosti s míčem, důrazem a celkovou vyspělostí hry. My jsme dneska byli všude pozdě, kazili jsme jednoduché míče, ve středu hřiště a v útočné fázi hry jsme řešili situace složitě. Zde nám chybí větší sebevědomí, přímočarost, jednoduchost a lepší součinost hráčů mezi sebou. Kaňkou utkání je zranění našeho hráče Filipa Staňka, kdy po souboji o míč nekoordinovaně upadl a zlomil si zápěstí. Přejeme mu brzké uzdravení.