Fotbalová akademie
pondělí 07. února. 2022
U19/B

Osmnáctka zdolala i Havířov

Tak i poslední přátelské utkání proti mužské kategorii osmnáctka zvládla. Tentokráte si poradila s divizním Havířovem, když se trefila dvakrát v každém poločase. Hosté korigovali v samotném závěru z penalty.

FC Baník Ostrava U18 - MFK Havířov muži 4:1 (2:0)

branky: 40. Chylek, 43. Sekanina, 56. Strnad, 80. Štaubert - 89.

sestava: Remiáš (46. Struhař) - Puchala (60. Štaubert), Piecha, Harušťák, Sirotek - Sekanina (46. Strnad), Frébort, Maloň, Štaubert (20. Nevola) - Chylek (46. Rehwald) - Frolek (65. Chylek)

Hodnocení trenéra Jaroslava Harušťáka a Petera Drozda: V krátkém sledu jsme odehráli další utkání s mužským týmem, tentokrát s divizním Havířovem. Úvod utkání jsme zachytili dobře - dobře jsme kombinovali, zahrávali jsme v tlaku hodně útočných standartních situací a až moc jsme začali hrát ve velkém počtu hráčů nahoře. Toho postupem času začal zkušenější soupeř využívat a několikrát nás nebezpečně ohrozil z rychlých protiútoků do otevřené a široce rozestavěné obrany. Skvěle nás u těchto akcí podržel při dvou tutovkách soupeře brankář. Před koncem poločasu jsme udeřili po standartní situaci, kterou jsme důrazem dohráli a těsně před koncem prvního poločasu jsme po pěkné akci udeřili podruhé. Ve druhém poločase tempo hry opadlo - projevila se u nás nedotrénovanost některých hráčů a soupeř už také na intenzitě hry ubral. Hru jsme víceméně kontrolovali a přidali jsme další dvě hezké branky. Soupeř v závěru po správně nařízené penaltě po netaktickém skluzu ve vápně snížil na konečný stav 4:1. V dalším bloku přípravy se už zaměříme už na utkání s naší věkovou katagorií, protože mužský fotbal a dorostenecký je velmi rozdílný.