Fotbalová akademie
pondělí 10. ledna. 2022
Obecné

MATYÁŠ BITTA: Baník pro mě znamená hrdost, dřinu a oddanost ke klubu!

MATYÁŠ BITTA, teprve sedmnáctiletý útočník se stal v podzimní části nejlepším střelcem naší "devatenáctky" se šesti branky a připsal si také jeden třetiligový start. Mládežnický reprezentant prošel prakticky všemi kategoriemi FCB a momentálně zahájil zimní přípravu s B týmem, které spolu s nim podává skvělé výkony proti ligovým týmům. Přinášíme vám rozhovor s tímto talentovaným forwardem.

V kolika letech jsi s fotbalem začal a kdo tě přivedl?
K fotbalu mě přivedl otec. Už odmala jsem si s ním kopal na zahradě a asi tak ve 3-4 letech jsem začal.

V FCB jsi prošel téměř všemi kategoriemi, popiš nám v krátkosti tuto cestu čistokrevného odchovance a jeho úspěchy s FCB.
Jsem z poměrně silného ročníku 04, už odmala jsme se chtěli a měřili s těmi nejlepšími v ČR. Asi náš takový první úspěch byl tuším v U13, kdy jsme vyhráli Ondrášovka Cup, což bylo takové nepsané mistrovství republiky. Pak i v U15 jsme vyhráli finále proti Spartě ve Frýdku a také v U16, což bylo zase takové nepsané mistrovství ČR.

Jaký trenér tě v tvé kariéře nejvíce ovlivnil?
Ovlivnil mě asi nejvíce trenér Žemlík v přechodu na velké hřiště, když mě začal stavět na hrot, kde jsem zůstal do teď.

Co pro tebe znamená slovo BANÍK?
Baník pro mě znamená hrdost, dřinu a oddanost ke klubu.

Jakou máš motivaci, cíle do roku 2022?
Chtěl bych určitě i nadále trénovat s B-týmem, hrát pravidelně celostátní dorosteneckou ligu v U19, a kdyby se dařilo, tak i naskočit třeba zase do té 3. ligy.


Za Akademii Matyášovi děkujeme za rozhovor a přejeme mnoho úspěchů!