Fotbalová akademie
sobota 11. prosince. 2021
U16

Šestnáctka padla na Slavii

Po výhře nad Hradcem čekal šestnáctku druhý zápas v rámci Memoriálu Vlastislava Marečka v Praze proti domácí Slavii. Ta prohrávala po rohovém kopu Baníku, ale dokázala v závěru poločasu vyrovnat. Po změně stran ovšem mířili do černého už jen sešívaní, a tak výhru slavili právě oni.

SK Slavia Praha U16 - FC Baník Ostrava U16 6:1 (1:1))

branka Baníku: Perrette

sestava: Vodička - Kysilko (46. Struhař), Raab, Musil, Furik (57. Pavlica) - Honajzer (87. Kysilko), Ondřej (46. Glamoš) - Perrette (57. Lacina), Zajíc (46. Komárek), Lacina (46. Vozník) - Kyselý (70. Perrette, 82. Zajíc)

Hodnocení trenéra Radka Slončíka a Radima Macíka: Poslední letošní zápas jsme odehráli na Slavii, proti velmi dobrému týmu. V prvním poločase jsme ještě drželi krok, dostali se i dovedení, ale domácí v poslední minutě vyrovnali. Po změně stran byl domácí tým kvalitnější, my jsme dělali naivní chyby, soupeř je trestal a zaslouženě vyhrál. V zápase jsme dali příležitost všem zdravým hráčům, ale jen několik výkonnostně obstálo. Kluci viděli, v čem mají nedostatky a ty je třeba zlepšovat. Bez pokory a ochoty makat pro tým to však nepůjde.