Fotbalová akademie
čtvrtek 28. října. 2021
U15

U15: Výhry nad Berlínem i RB Lipsko

V úterý odjela patnáctka na dvojutkání do Německa, kde se hned v podvečer utkala s Dynamem Berlín. Ti se sice ujali vedení, ovšem poté mířili přesně už jen ostravští a zaslouženě vyhráli. Na druhý den povzbuzeni večerní výhrou se utkali proti Lipsku. Dvoubrankové vedení baníkovců dokázali hráči místního RB smazat, ovšem na branku Doležela už reagovat nedokázali, a tak si hráči Baníku připsali i druhý cenný skalp. Všichni zaslouží velkou pochvalu za reprezentaci Baníku Ostrava.

Dynamo Berlín U15 - FC Baník Ostrava U15 1:7 (1:3)

branky Baníku: 25. Řeháček, 29. Doležel, 31. Dvořáček, 49. Ďurina, 54. Drozd, 63. Slončík, 70. Smékal

hodnocení trenéra Jana Žemlíka a Jana Romaněnka: Celý zápas se odehrál ve vysokém tempu. Soupeř byl rychlý a po celou dobu utkání zlobil hlavně z brejků, které měl velice nebezpečné. My jsme byli lepší na míči a kreativnější v útočné fázi a zaslouženě vyhráli.


RB Lipsko U15 - FC Baník Ostrava U15 2:3 (1:2)

branky Baníku: 6. Slončík, 25. Dvořáček, 64. Doležel

hodnocení trenéra Jana Žemlíka a Jana Romaněnka: Zápas jsme zvládli výsledkově, ale ne herně. Nenavázali jsme na večerní duel z předešlého dne. Nedařila se nám kombinace a měli jsme příliš mnoho jednoduchých ztrát. V druhém poločase jsme se dokonce dostali chvílemi pod tlak. I přesto, že byl soupeř častěji na míči, tak jsme ho do výrazných šancí nepustili a naopak my jsme byli ti, kteří si vypracovali více brankových příležitostí. Nepřesnost a opačné řešení jednotlivých situací bylo obrazem našeho nepovedeného výkonu a jsme rádi, že i hráči to takhle vyhodnotili. Přesvědčili jsme se, že umíme porazit i top tým z Německa, ale ke spokojenosti nám nestačí utkání jen vyhrát, protože výsledek by měl být obrazem naší hry. Děkujeme za přínosnou konfrontaci zvlášť v této době.


FCB v obou zápasech reprezentovali: Vodička - Pinkas, Řeháček, Zástřešek, Ďurina - Slončík, Frýdl - Doležel, Lores, Dvořáček - Drozd, Jílek, Mechl, Švrček, Šopík, Smékal