Fotbalová akademie
středa 06. října. 2021
U13

Třináctka porazila Austrii i RB Salzburg

Také třináctka odehrála dvě utkání proti rakouským týmům. Místo Rapidu byl jejich soupeřem ovšem tým Austrie. V tomto duelu po nerozhodném poločase třináctka udeřila a zvítězila. Den poté již v Salzburgu dokázali přehrát i místní RB a tak si do Ostravy odvezli kromě zkušeností také velmi cenné dvě výhry.

Austria Vídeň U13 - FC Baník Ostrava U13 2:5 (1:1)

branky Baníku: Rataj, Cahlík, Baroš, Kilian, Lukeš

sestava: Hrabovský, Hořínek - Rataj, Marcol, Hlavatý, Dian, Mezei, Kaspřík - Babilon, Havran - Cahlík, Lukeš - Chovaneček, Kuder - Baroš, Kilian

hodnocení trenéra Davida Nogy a Davida Richtera: První zápas z našeho tripu v Rakousku jsme odehráli v tréninkovém centru Austrie Vídeň na umělé trávě. Zápas se hrál 2 x 35 minut v počtu 10+1. V prvním poločase byla hra sice vyrovnaná, ale z naší strany přece jen dost nepřesná. Druhý poločas se nám po fotbalové stránce povedl daleko lépe, nejen vyjádřeno góly, ale i dalšími akcemi, šancemi a výkonem.

RB Salzburg U13 - FC Baník Ostrava U13 1:5 (0:3)

branky Baníku: 3 Babilon, Mezei, Chovaneček

sestava: Hrabovský, Hořínek - Rataj, Marcol, Hlavatý, Dian, Mezei, Kaspřík - Babilon, Havran - Cahlík, Lukeš - Chovaneček, Kuder - Baroš, Kilian

hodnocení trenéra Davida Nogy a Davida Richtera: Druhého utkání jsme opět nastoupili 10+1, tentokrát se hrálo 3x30 minut ve fotbalovém areálu Akademie RB Salzburg. Zajímavé utkání ve vysokém tempu jsme po fotbalové stránce zvládli velmi dobře a zaslouženě 5x skórovali. Za výkony v obou zápasech a reprezentací Baníku nejen na hřišti zaslouží kluci pochvalu.