Fotbalová akademie
pátek 06. srpna. 2021
U16

V Salzburku šestnáctka prohrála

Šestnáctku Baníku čekala v Salzburku velmi kvalitní prověrka. Proti domácím hráčům se baníkovci snažili, nicméně hlavně v prvním poločase tahali za kratší konec, když inkasovali hned v páté minutě a na konci úvodního dějství. Třetí branka přišla hned po rozehrání druhé půle, pak ale úroveň ostravanů rostla. Připravila si několik brankových příležitostí, po hříchu se prosadili ovšem opět domácí. Chvíli na to se velmi chladnokrevně prosadil Jimi Perrette, což byla zasloužená odměna pro celý tým. Nicméně se jednalo o skvělou konfrontaci a zasloužené vítězství domácího RB.

FC Red Bull Salzburg U16 - FC Baník Ostrava U16 4:1 (2:0)

Branka FCB: 83. Perrette

Sestava: Kresta - Kysilko (61. Filipský), Staněk, Raab, Němčík (68. Ondřej) - Musil, Honajzer - Perrette, Havran (68. Vozník), Lacina (75. Komárek) - Kyselý (46. Zajíc)

Hodnocení utkání trenéra Radka Slončíka a Radima Macíka: V krásném tréninkovém centru v Salzburku jsme odehráli utkání proti velmi kvalitnímu týmu. Vyhlášená akademie RB nám předvedla, jak se hraje moderní fotbal. Hráči RB byli rychlí, agresivní, technicky vyspělí. Na každém postu hrál velmi dobrý hráč, konkurenci v týmu mají obrovskou. Našim klukům nejde upřít snaha, vytvořili jsme si i šance, ale jen málo hráčů sneslo měřítko tak vysoké fotbalové úrovně. Kluci viděli, v čem se potřebujeme zlepšit, více takových zápasů.