Fotbalová akademie
pátek 30. července. 2021
Obecné

S Herthou Berlín sedmnáctka prohrála

V nádherném areálu olympijského stadionu v Berlíně sehrála přátelské utkání sedmnáctka s domácí Herthou. Ta po obdrženém gólu z kopačky Michala Málka ještě více zapnula a stihla do poločasu třemi brankami otočit skóre ve svůj prospěch. Do druhé půle nastoupili domácí s vyměněnou jedenáctkou a ta dokázala zatížit konto Baníku dalšími čtyřmi brankami. Jednalo se o naprosto zasloužené vítězství německého týmu. Pro naše hráče byla toto výborná lekce a ponaučení a doufejme, že si z toho vezmou co nejvíce pro další rozvoj.

Hertha Berlín BSC U17 - FC Baník Ostrava U17 7:1 (3:1)

branka FCB: 21. Málek

sestava: Hafera (46. Remiáš) - Bubík (46. Perrette), Musil, Remiáš, Krejčí - Sirotek, Badošek (46. Honajzer) - Málek (65. Blechta), Imider, Bureš - Koutný (77. Šmíd)

Hodnocení trenéra Marcela Frajta a Patrika Rataje: Zápas na Herthě nám hrubě nevyšel jak výsledkově, tak herně. Už od prvních minut jsme tahali za kratší konec, avšak do 30. minuty jsme ještě byli schopni odolávat útočným akcím soupeře, sami jsme si vypracovali pár náznaků šancí a dokonce jsme šli do vedení po krasném gólu Málka. Vedení netrvalo dlouho a v rozmezí 8 minut jsme inkasovali 3 branky do konce poločasu. V druhé půli jsme chtěli s výsledkem i herním projevem něco udělat, ale byl to soupeř, který pokračoval v nastoleném trendu z konce 1. poločasu a sebevědomým výkonem přidal další 4 branky. My jsme sice ke konci zápasu zahodili 3 stoprocentní šance, které mohli výsledek lehce korigovat, avšak jsme si vědomi, že výsledek naprosto odpovídá předvedenému výkonu obou týmů. Musíme konstatovat, že hráči soupeře byli sebevědomější, agresivnější, vyspělejší v herním myšlení a výrazně lepší v individuálních činnostech jednotlivců. Klukům (až na pár jedinců) nelze upřít bojovnost, ale bohužel v porovnání s top týmy ze zahraničí pouze bojovnost nestačí. O víkendu nás čeká první mistrovské utkání a my věříme, že i přes tento nepovedený zápas jsme na vstup do nové sezóny, potažmo na celou sezónu, dobře nachystáni a že si kluci z tohoto zápasu vezmou maximální motivaci do další práce v tréninkovém procesu..