Fotbalová akademie
pondělí 26. července. 2021
U19

Baník se skvěle prezentoval na Zlatém kahanu

V suverénní představení devatenáctky Baníku Ostrava se proměnil 41. ročník mezinárodního turnaje staršího dorostu Zlatý kahan. Mladí baníkovci si postupně s přehledem poradili s Górnikem Zabrze (3:0), Karvinou (7:1) a nakonec i s vrstevníky z Crvené zvezdy Bělehrad, které zdolali 6:1. Vítězství Baníku na prestižním turnaji bylo zcela zasloužené.

Baník vstoupil do turnaje posílen předchozím výborným vystoupením na půdě 1. FC Köln. Německé dorostence Baník v prvním utkání senzačně porazil 2:0, v odvetě stejným poměrem prohrál, nicméně zanechal v Německu vynikající dojem. V nastaveném trendu pak baníkovská devatenáctka pokračovala i na Zlatém kahanu.

"Každý z těch tří zápasů byl jiný, jsem rád, že jsme se se všemi třemi soupeři dokázali popasovat a všechny utkání zvládnout," poznamenal trenér Radomír Korytář.

"V zápase proti Górniku se kluci museli vyrovnat s velmi důrazným a agresivním soupeřem. Také duel s Karvinou byl v první fázi vyrovnaný než jsme soupeře rozběhali a začali si vypracovávat šance a střílet góly. A pak přišel duel s Crvenou zvezdou, a tam nás soupeř v prvních fázích zápasu zaskočil. Dostal se do vedení, my jsme dokázali vyrovnat a pak už jsme dominovali," líčil Radomír Korytář.

"Obě tyto mise, jak cesta do Kölnu, tak také Zlatý kahan, nám naznačily, že jme na sezonu dobře připraveni. Konfrontovali jsme se skutečně s kvalitní konkurencí. Jak na tom ale opravdu jsme, to nám ukáže až mistrovská sezona. Nicméně naše vystoupení na Kahanu můžeme hodnotit pozitivně a chci poděkovat všem lidem, kteří se na organizaci výborného turnaje v této těžké době podíleli," uzavřel Radomír Korytář.