Fotbalová akademie
pátek 16. července. 2021
U19

První zápas pro Baník!!! 1. FC Köln - Baník 0:2

V prvním ze dvou přátelských zápasů proti německému mistrovi zvítězili naši borci, když po bezbrankovém poločase udeřili po hodině hry Maxem Obuchem a čtvrt hodiny před koncem se prosail Petr Diĺ. Hned zítra čeká devatenáctku od jedenácti hodin odveta, tak věřme, že budou opět skvěle Baník Ostrava reprezentovat.

1. FC Köln U19 - FC Baník Ostrava U19 0:2 (0:0)
Branky: 65. Obuch, 77. Diĺ.

Sestava FCB: Hrubý - Macej, Temel, Dedek (88.Jelen) - Nevřela (46.Michlík), Šín (58.Levčík), Jelen (46.Obuch), Jiříček (46.Díl) - Šudák (30.Látal), Holub (46.Bitta), Sekanina (46.Guzik)

Hodnocení trenéra Radomíra Korytáře a Radima Kováře: Po úvodních minutách, kdy jsme se dostali do dvou dobrých příležitostí, převzal soupeř iniciativu, začal více kontrolovat hru a dostával se k nebezpečným střelám. Nám se bohužel náběhy za obranu nepodařilo zakončit. V převaze držení míče pokračovali domácí i ve druhé půli a při nebezpečných střelách nás podržel brankář Hrubý. V obranné fázi jsme si počínali velmi dobře a po jednom z brejků se nám podařilo vsítit branku z kopačky Obucha. Nedlouho na to jsme přidali druhou branku zásluhou Dil'a a dotáhli tak utkání do vítězného konce. Domácí byli velmi kvalitní soupeř, organizovaný, pracovitý, se skvělými individualitami. Rozhodla větší efektivita v pokutovém území.