Fotbalová akademie
středa 30. září. 2020
U13

Ze Zlína veze třináctka dvě výhry

Po výhře nad Wroclawí a remízou s Wislou Krakow v prvním kole mezinárodní Interligy své další dva zápasy třináctka zvládla, když porazila ve Zlíně domácí Fastav i Sigmu Olomouc.

SK Sigma Olomouc U13 - FC Baník Ostrava U13  2:6

branky Baníku: Škrkoň 2, Šmiga 2, Halfar 2

FC Fastav Zlín U13 - FC Baník Ostrava U13 2:3

branky Baníku: Javorský 3

sestava: Bitta, Vidlář - Návrat, Škubala, Tomáš, Kundrát, Javorský, Ledvinka, Šmiga, Masopust, Škrkoň, Halfar, Sukaný, Růža, Hrnčárek, Mácha, Šindler, Jankovič

Hodnocení trenéra Michala Kováře a Marka Škrocha: Druhým kolem jsme pokračovali v Interlize, která se se konala ve Zlíně. Kromě domácích nás čekala ještě Sigma Olomouc. S oběma zápasy můžeme být spokojení. S Olomouci jsme šli rychle do vedení, ale soupeř dokázal rychle reagovat a v podstatě do dvou minut stihl srovnat. Často jsme kazili jednoduché balony a byli v mnoha případech zbytečně zbrklí. Soupeř měl více ze hry. Nakopla nás branka na 2:1 a v tenhle moment se utkání zlomilo na naši stranu. Začali jsme dominovat a Olomouc už skoro celé utkání k ničemu nepustili. Nakonec jsme vyhráli zaslouženě. Do druhého utkáni se Zlínem jsme vstoupili malinko ospale. Vytvořili jsme si několik šancí, ale nepodařilo se nám je využit. Soupeř nás v závěru poločasu potrestal z brejku a šel do vedení. V druhé poločase se nám podařilo výsledek otočit a ze Zlína si vezeme dvě vítězství.