Fotbalová akademie
pondělí 03. srpna. 2020
U19/B

Osmnáctka odehrála turnaj v Zabrze

Hned tři zápasy sehrála osmnáctka během jednoho dne v polském Zabrze. Výsledkově to sice nedopadlo, ale spoustu informací pro trenéry tato mezinárodní konfrontace přinesla.

Górnik Zabrze - FC Baník Ostrava U18 3:0

Ruch Chorzow - FC Baník Ostrava U18 2:1

branka Baníku: Vraj

Gwarek Zabrze - FC Baník Ostrava U18 2:2

branky Baníku: Štaubert, Temel

turnaje se zúčastnili : Matěj, Hrubý - Handlíř, Piecha, Kollek, Dedek, Křižák, Jelen, Temel, Štaubert, Nevola, Vraj, Chylek, Šigut, Kedroň, Vykopal, Michalek

Hodnocení trenéra Radomíra Korytáře a Petera Drozda: Turnaj v Gorniku Zabrze byla pro naše kluky velmi dobrá konfrontace jak na tom jsme. V prvním utkání proti Ruchu Chorzow jsme se neprosadili herně, soupeř nás atakoval v našem obranném pásmu, takže jsme měli problémy s rozehrávkou. Pořád jsme se snažili hledat fotbalové řešení a v určtých fázích se nám to i podařilo, ale pak jsme selhali ve finální fázi. Ve druhém utkání proti Gorniku Zabrze se náš pohyb a hra zlepšila, byli jsme fotbalovější a vytvořili si šance, které jsme nedohráli do efektivity. Na druhou stranu musím konstantovat, že v nekterých situacích se chováme naivně, netakticky a po našich chybách i inkasovali. V třetím utkání s Gwarkem Zabrze musím kluky pochválit obzvlášť za první poločas, tak si představuji naši prezentaci na hřišti. Bylo nás plné hřiště, fotbalově jsme soupeře přehrávali, branky jsme dali po pěkných kombinacích, prostě ve hře byly parametry, které vyžadujeme po hráčích. Ve druhém poločase jsme ustoupili z naší hry a soupeř toho využil. Celkově, když to zhodnotím, tak pro nás turnaj splnil účel, protože jsem viděl nedostatky, na kterých musíme zapracovat v tréninku.