Fotbalová akademie
pátek 06. března. 2020
U14

Na Spartě čtrnáctka prohrála

Poslední přátelské utkání sehrála na Spartě čtrnáctka. Domácí hráči byli lepším týmem a k tomu byli produktivní. Nyní se již připravují Baníkovci na nedělní první mistrovské utkání v Hodoníně.

AC Sparta Praha U14 - FC Baník Ostrava U14 7:2 (3:1)

branky Baníku: Perrette, Raab

sestava: Kresta - Krakovka (31. Rygol), Staněk, Raab, Němčík (41. Valík) - Imrich, Havran - Pilař (51. Vozník), Kyselý (51. Kubla), Perrette - Lacina

Hodnocení trenéra Tomáše Hejduška a Radima Plaskury: K poslednímu přátelskému utkání jsme odjeli do Prahy, kde nás čekal těžký soupeř, Sparta. Utkání bylo prvních patnáct minut vyrovnané, akce se střídaly na obou stranách. Domácí byli rychlejší a lepší v práci s míčem, my jsme se snažili o aktivní napadání a kombinční hru. Bohužel jsme kazili velké množství přihrávek. Domácí se dostali do vedení po pěkné akci a nešťastný druhý gól poslal Spartu do dvoubrankového vedení. Kluci se nevzdali a po pěkné akci jsme snížili. Mohli jsme i vyrovnat, ale domácí hráč vykopnul míč z prázdné branky. Před poločasem jsme obdrželi třetí branku, kdy domácí byli lepším mužstvem. Druhý poločas začal nešťastně, kdy jsme dostali branku po chybě ve středu obrany. Opět jsme dokázali snížit po rohovém kopu. V této fázi jsme hru vyrovnali, šance se střídaly na obou stranách a domácí hráč opět vykopával míč z branky. Prakticky z protiútoku jsme inkasovali pátý gól a kluci jakoby rezignovali a obdrželi jsme další dvě branky. Výsledek je pro nás poněkud krutý, ale výhra domácích byla zasloužená. Škoda jen, že kluci v závěru sklopili hlavy a neudželi koncentraci do konce utkání.