Fotbalová akademie
čtvrtek 05. prosince. 2019
U11 - Bazaly

Jedenáctka druhá v Jablonci

Akademie FC Baník Ostrava U11 působící v Petřkovicích na závěr roku za odměnu odjela na turnaj do Jablonce. Předtím se jeli rozehřát do Prahy, kde odehráli utkání 3x30 minut proti Slavii Praha U11.

Hodnocení trenéra Davida Holiše a Dominika Lecha: Dvě třetiny jsme byli Slavii vyrovnaným soupeřem, tu třetí jsme na sešívané už neměli a zaslouženě prohráli 10:4, přesto jsme ostudu neudělali. Za odměnu jsme šli po utkání povzbudit náš A tým na Bohemku a hned po skončení zápasu nás odvezl autobus na dvoudenní turnaj do Jablonce, kde se o nás perfektně postaral domácí tým.

První den turnaje jsme odehráli ve skupině utkání s těmito výsledky: Bohemians Praha 3:1, Jabonec 7:2, Liberec 4:4, Jelení Gorc 4:3, Havlíčkův Brod 1:2 a z druhého místa jsme postoupili do nedělního play off, kde jsme vyřadili Madou Boleslav po výhře 2:1, Viktorii Plzeň 5:2 a až ve finále našli přemožitele v podobě Slovanu Liberec v poměru 3:6. Stříbro pro naše kuky bylo určitě úspěchem. K tomu cenu za nejlepšího hráče turnaje získal náš Max Starovič a  ocenění pro nejlepšího hráče našeho týmu pro změnu dostal Petr Čmarada.

Zanechali jsme dobrý dojem, důležité ani nejsou tak výsledky jako to, že jsme se výkonostně mohli měřit s top týmy v ČR. Jsem rád, že jsme nezklamali a dobře víme, že před námi je daleká cesta. I přesto je nutno všechny kluky pochválit za skvělý přístup v tréninku, který jim pak přináší tyto úspěchy... Za danou důvěru bychom chtěli poděkovat předsedovi Akademie Petrovi Mašlejovi, protože začátek byl pro nás těžký a dobře si pamatujeme, kdo při nás stál.

Baník reprezentovali: Jureček - Starovič, Čmarada, Cejpek, Culinka, Dian, Baier, Kočí, Konetzný, Válek, Šimský, Ručka