Fotbalová akademie
úterý 01. října. 2019
Juniorky - zápasy

Obě kategorie juniorek vítězné

Juniorky sehrály vítězné mistrovské zápasy. Áčko uspělo ve druhé lize v derby proti Vítkovicím, béčko si poradilo s Hranicemi.

FC Vítkovice juniorky - FC Baník Ostrava juniorky "A" 1:3 (0:2)

branky Baníku: Kalusová, Hegrová, Lachká

sestava:  Bílková Valerie – Matějová, Bílková Viktorie, Trávníčková, Chovancová Veronika – Kalusová, Šabacká, Lachká, Chovancová Vendula – Regecová, Hegrová

Střídaly : Fialová, Smolíková, Chromečková, Kociánová, Poběžalová, Bočková, Mičková

Hodnocení trenérky Jany Blahové: Náročné utkání s městským rivalem tým zvládl na výbornou. Během první půle si vytvořil dostatek šancí na skórování a dvě z nich proměnil. Skvěle zvládnutá defenzivní činnost podpořená bezchybným výkonem gólmanky hnala holky vpřed. Ani po nařízené penaltě a snížení stavu na 1:2 se nenechaly zlomit a dotáhly zápas do vítězného konce. Utkání ozdobily třemi krásnými brankami.

FC Baník Ostrava juniorky "B" - SK Hranice 9:1 (5:1)

branky Baníku: Lachká 3x, Bílková Viktorie 2x, Mičková, Poběžalová, Lossmannová, Mikesková

Sestava: Boczková - Bílková Valerie, Bílková Viktorie, Kocianová, Smolíková, Dydoviczová, Lossmannová, Mičková, Chromečková, Poběžalová, Lásková, Mikesková, Kornáková, Lachká, Hanselová (C)

Hodnocení trenéra Jaromíra Kvity a Pavlíny Kütnerové: Po vysoké výhře v prvním utkání na GasControl Havířov 10:1, tak i dnes jsme si vypracovali mnoho šancí. Výsledek je sice hezký, ale důležité pro nás bylo, že jsme dobře kombinovali a zlepšovali pohyb po hřišti oproti prvnímu utkání. Soupeř byl houževnatý a bojoval do poslední minuty. My máme pořád jisté problémy v koncovce, protože v každém utkání si vypracujeme ještě jednou tolik stoprocentních šancí. Nyní nás čeká béčko Olomouce.