Fotbalová akademie
pondělí 02. září. 2019
U11

Na Slovensku U11 stříbrná

Skvěle se prezentovala jedenáctka na mezinárodním turnaji konaném v obci Horní Saliby na Slovensku. V silné konkurenci obsadila výborné druhé místo, když ji ve finále oplatil porážku ze skupiny maďarský MOL Fehérvár.

Hodnocení trenéra Jaroslava Harušťáka a Jiřího Lébla: V sobotu 31.8.2019 jsme odehráli skvěle obsazený a zorganizovaný mezinárodní turnaj na jižním Slovensku v Horných Salibách. V krásném prostředí a ve velkém vedru jsme odehráli výborná a velmi těžká utkání se soupeři z Maďarska, Chorvatska, Rumunska, Slovenska a Slovinska. Tyto utkání naše hráče pořádně prověřila a ukázala nám i jakým směrem vedou zahraniční kluby své hráče. Do turnaje jsme vstoupili velmi dobře a naše hra se každým dalším zápasem zlepšovala a blížila se i našim představám, jak by se náš tým a jednotlivci měli herně prezentovat. V každém utkání jsme byli týmem, který kombinační hrou získával převahu, ale vždy o výsledku rozhodují góly a nám se v některých utkáních nepodařilo převahu zúročit vstřelením branky. S týmovým výkonem a přístupem většiny hráčů jsme spokojeni - těší nás, že se výrazněji začínají projevovat trénované automatizmy a více se na hřišti už i o výsledek " pereme " . Obsadili jsme krásné 2.místo ve velké mezinárodní konkurenci a upřímně říkám, že nás kluci příjemně překvapili a potěšili. Byli jsme týmem, který nastřílel nejvíce branek a měli jsme i nejlepšího brankáře. 

Výsledky základní skupina: 

FCB : MOL Fehérvár 2:0 ( Cahlík, Chovaneček ), FCB : FC H.Saliby 5:1 ( 3xKantor, Baroš, Chovaneček ), FCB : AS Trenčín 2:3 ( Kilián, Chovaneček ), FCB : Honvéd Budapest 3:0 ( Kilián, Cahlík, Kaspřík ), FCB : NK Maribor 0:1 - 3.místo ve skupině. Osmifinále: FCB : SFC Komárno 3:0 ( Chovaneček, Baroš, Kaspřík) ,
čtvrtfinále: FCB : Lokomotiv Zagreb 0:0 (3:2 ) na pen. Chovaneček, Kantor, Baroš)
semifinále: FCB : AS Trenčín 4:0 ( 2xBaroš, Baier, Cahlík )
finále: FCB : MOL Fehérvár 0:1
nejlepší brankář turnaje: Rataj Dominik