Fotbalová akademie
pondělí 02. dubna. 2018
U17 - zápasy

U17 po penaltách zdolala lídra soutěže

Sobota byla pro baníkovskou sedmnáctku ve znamení souboje s lídrem soutěže, kterým je Slavia Praha. Slávisté se v Ostravě prezentovali útočným fotbalem a to přispělo k vysoké kvalitě utkání, které skončilo remízou. Bod navíc za výhru v penaltovém rozstřelu poté zůstal v Ostravě.

Hodnocení trenérů Slončíka a Blejchaře: "Slavia k nám přijela na rozdíl od některých týmů hrát útočný fotbal a bylo se opravdu na co dívat. Hrálo se vysokém tempu. Na obou stranách se představili reprezentanti ČR a na kvalitě zápasu to bylo znát. My jsme vysoko napadali soupeře a po zisku míče jsme se dostávali do zajímavých přečíslení a některé jsme dotáhli až do zakončení. Slavia je v této kategorii asi nejlepší v republice a nás těší, že jsme naší aktivní hrou byli místy i lepší a vytvořili si tolik gólových situací. Utkání skončilo remízou, v penaltovém rozstřelu jsme na rozdíl od soupeře proměnili všechny pokutové kopy a získali jsme tak do tabulky bod navíc. V tomto zápasu jsme byli už skoro kompletní a všichni hráči podali velmi dobré výkony. Takové zápasy se nehrají každý víkend, těší nás a chválíme kluky, jak takové těžké utkání kvalitně zvládli."

Informace o utkání

31.
sobota
bře
FC Baník Ostrava VS SK Slavia Praha
1. Celostátní liga U 17

Statistiky

Poločas: 1:0
Branky: 4. Martiník, 66. Tamajka - 44. Eichler, 67. Kubáň Rozhodčí: Macrineanu - Slabý, Smetana

Sestavy

FC Baník Ostrava

Jílovec - Zálešák, Kulig, Hasala, Kostka - Tamajka, Šafář - Šec (60. Blahuta), Martiník (75. Nezhoda), Jaroň (78. Juroška) - Bagar (57. Barkov)

U17