Fotbalová akademie
středa 25. ledna. 2023
U17

Sedmnáctka s Norimberkem prohrála

Také svěřence Radka Slončíka a Radima Macíka čekala konfrontace s německým celkem 1.FC Norimberk. Domácí celek prokázal svou kvalitu a třikrát rozvlnil síť ostravského Baníku. Hráči v modrém se prosadili jen jednou, když těsně před pauzou proměnil pokutový kop Bakrlík.

1.FC Norimberk U17 - FC Baník Ostrava U17 3:1 (2:1)

branka: 23,. 33. a 51. - 43, Bakrlík pen.

sestava: Keller (46. Moučka) - Raab, Řeháček(73, Míček), Míček(46. Špalek), Kowalczyk - Staněk (79. Bakrlík), Murashenko (46, Kulyk) - Havran, Kyselý (46, Lores), Doležel (61.Glamoš) - Bakrlík (46. Lacina)

Hodnocení trenéra Radka Slončíka a Radima Macíka: V tréninkovém centru Norimberku jsme na jednom z devíti hřišť narazili na kvalitní, rychlostně dobře disponovaný tým. V prvním poločase jsme neměli dobrou nabídku, někdy jsme pod tlakem soupeře lehce ztratili míč, ale podařilo se nám dobrým návratem přerušit brejk, velké šance nebyly ani na jedné straně.. První gól jsme dostali po našem nedůrazu v šestnáctce a druhý po rozehraném rohu. My jsme se prosadili v závěru půle z penalty. Po změně stran jsme hráli rychleji, dařila se nám kombinace a byli jsme sebevědomější. Náš mladý tým viděl, na čem musí pracovat. Jsme rádi za konfrontaci s německým fotbalem.