Fotbalová akademie
středa 06. října. 2021
U14

U14: konfrontace s Rapidem a RB Salzburg

Velmi cenná a vítaná konfrontace se špičkovými rakouskými týmy. Čtrnáctka se v ani jednom ze dvou zápasů neztratila, držela dlouho krok, v obou zápasech vedla, ale jak Rapid, tak i Salzburg dokázal nakonec strhnout vedení na svou stranu.

Rapid Vídeň U14 - FC Baník Ostrava U14 7:4 (2:0)

branky Baníku: 3 Šmiga, Škrkoň

sestava: Bitta (61' Vidlář) - Richter (46' Javorský), Tomáš (61' Sukaný), Škubala, Návrat - Jadrníček, Kundrát (46' Ledvinka) - Šmiga, Růža (46'Masopust), Hrnčárek (60' Mácha) - Škrkoň

Hodnocení trenéra Michala Kováře a Marka Škrocha: Utkání s kvalitním soupeřem se hrálo ve velkém tempu, které nám prvních 15 minut dělalo velké problémy, soupeř byl rychlejší a kvalitnější na míči a šel po zásluze do dvoubrankového vedení. Postupem času jsme se začali dostávat do hry, zlepšili kombinaci a do konce druhé třetiny skore dokázali otočit. Úvod poslední třetiny byl vyrovnaný, hrálo se nahoru a dolů, nám se ale ve finální fázi nevedlo a soupeř naopak ukázal kvalitu a dvěma goly zápas otočil, na to jsme dokázali brzy odpovědět vyrovnáním, ale to bylo z naší strany vše a do konce zápasu už dával branky jen soupeř.

RB Salzburg U14 - FC Baník Ostrava U14 4:3 (1:1)

branky Baníku: 2 Škrkoň, Růža

sestava: Bitta - Javorský, Tomáš (11'Hrnčárek), Škubala, Návrat - Jadrníček, Kundrát - Šmiga, Masopust (46'Richter), Růža (65'Mácha) - Škrkoň

Hodnocení trenéra Michala Kováře a Marka Škrocha: Do utkání jsme vstoupili s respektem a byla na nás vidět nervozita, postupem času to opadlo a hrálo se vyrovnané utkání se šancemi na obou stranách. V 66. minutě byl stav 3:1 pro nás, ale stejně jako v zápase s Rapidem jsme vedení nedokázali udržet a nakonec prohráli. Rozhodující branka padla v poslední minutě zápasu. V obou zápasech bylo vidět, že nejsme zvyklí hrát v takovém tempu celé utkání. Pro nás všechny to byla zajímavá konfrontace, za kterou jsme moc rádi.