Fotbalová akademie
úterý 05. října. 2021
U15

Patnáctka porazila Spartu 3:0

Přátelské utkání patnáctek Sparty a Baníku, tedy týmů, které aktuálně vedou žákovské ligy v Čechách a na Moravě, vyznělo lépe pro ostravské, kteří dokázali udržet čisté konto a naopak sami zatížili konto domácích třemi přesnými zásahy.

AC Sparta Praha U15 - FC Baník Ostrava U15 0:3 (0:1)

branky Baníku: 32. Dvořáček, 59. Binar, 78. Drozd

sestava: Kramář (40. Keller) - Pinkas (Pařík), Řeháček (Mechl), Míček, Ďurina (Jílek) - Slončík (Švrček), Frýdl - Šopík, Lores, Binar (Dvořáček) - Drozd (Lorenc)

hodnocení trenéra Jana Žemlíka a Jana Romaněnka: Zápas bychom rozdělili do čtyř části. V prvních 15-ti minutách jsme byli lepším týmem, ale nedokázali jsme dotáhnout naše slibně vyvíjející se šance do gólové radosti. V druhé části utkání se hra vyrovnala, ale i přesto jsme šli do vedení, nutno podotknout, že zaslouženě. Naopak na začátku druhé půle jsme tahali za kratší konec, přežili tlak soupeře, který vyústil ve dvě nastřelené tyče. Poté jsme z brejku vsítili druhý gól. Zbytek zápasu je v naši režii, jsme aktivnějším, lepším týmem a zaslouženě přidáváme i třetí branku. Jsme rádi za konfrontaci a těšíme se na listopadovou odvetu.