Fotbalová akademie
čtvrtek 23. září. 2021
U13

U13/U12: další 2 zápasy Interligy

V polském Krakowě se utkala v rámci třetího kola mezinárodní Interligy třináctka i dvanáctka s Hradcem Králové a domácí Wislou. Obě kategorie zvládly své duely s východočechy, proti hostitelům uteklo vítězství třináctce v penaltovém rozstřelu, dvanáctka prohrála vysoko.

FC Baník Ostrava U13 - FC Hradec Králové U13 7:1

branky Baníku: 2 Baroš, 2 Babilon, Kilián, Baier, Chovaneček

FC Baník Ostrava U13 - Wisla Krakow U13 4:5 po penaltách

branky Baníku: 2 Babilon, Havran, Rataj

sestava Baníku: Hořínek - Dian, Hrabovský, Hlavatý, Rataj, Lukeš, Marcol, Chovaneček - Babilon, Havran, Baier - Baroš, Kilian, Kuder

Hodnocení trenéra Davida Nogy a Davida Richtera: Další kolo Interligy a opět 2 těžká utkání. Za výkony, fotbalovost kluků i u těch, u kterých to v minulých zápasech nebylo vidět v obou utkáních a pak hlavně za druhý poločas proti Wisle Krakow kluky chválíme a oceňujeme jejich přístup, touhu a odhodlání zvrátit nepříznivý výsledek. Škoda jen, že pomysl ná třešnička na dortu v podobě pátého gólu nebo výhra v penaltách nepřišla.


FC Baník Ostrava U12 - FC Hradec Králové U12 3:1

branky Baníku: 2 Výtisk, Zedník

FC Baník Ostrava U12 - Wisla Krakow U12 0:8

sestava Baníku: Fryčák, Navrátil - Hoffmann, Mičulka, Škapa, Chromec - Trojek, Blažek, Rygel, Výtisk, Serafín, Zedník - Frýdl

Hodnocení trenéra Radovana Moronga a Radima Grussmanna: Obě utkání se odehrála ve vysokém tempu. S Hradcem naši kluci podali velice dobrý výkon, soupeře jsme předčili v individuálních výkonech i týmovém pojetí. Proti Krakowu nám stejný herní projev nestačil. Domácí měli hru založenou na rychlém přechodu, kde nás přehrávaly rychlostní typy hráčů.