Fotbalová akademie
čtvrtek 02. září. 2021
U16

Šestnáctka porazila polský Górnik

K přátelskému utkání vyrazila do Zabrze šestnáctka, kde změřila síly se stejně starým výběrem domácího Górniku. Domací hráči se ujali vedení, ale do poločasu stihl vyrovnat Lacina, který po přestávce druhým zásahem otočil skóre. Chvíli po něm se prosadil i Kyselý. Na dvoubrankové vedení domácí zareagovali jen jednou, a to šest minut před koncem, poté se už nic nestalo a ostravané slavili cennou výhru.

Górnik Zabrze U16 - FC Baník Ostrava U16 2:3

Branky Baníku: 44.a 55. Lacina, 60. Kyselý

Sestava: Kresta (46. Mezihorák) - Kysilko (46. Pavlica), Staněk, Raab, Němčík (46. Imrich) - Zajíc, Filipský - Vozník (25.Havran), Šmíd (46. Komárek), Lacina - Kyselý (70. Glamoš)

Hodnocení trenéra Radka Slončíka a Radima Macíka: Utkání v Zabrze proti kvalitnímu Gorniku jsme zvládli velmi dobře. Úvod sice patřil domácím, ujali se vedení, ale postupem času šla naše hra nahoru. Střídající hráči pomohli ke zlepšení, výsledek jsme otočili, vstřelili jsme tři góly a radovali se z vítězství. Ve finální fázi je třeba být více efektivnější, šancí by mohlo být ještě více. Pochvala pro kluky za poctivý, obětavý výkon a za velmi dobře zvládnutou organizaci hry.