Fotbalová akademie
neděle 08. srpna. 2021
U19/B

U18: Domácí prohra s Wislou Krakow

Generálku před startem moravskoslezské dorostenecké ligy sehrála na Vistě osmnáctka proti devatenáctce Wisly. Ta se ukázala jako vyspělý a zdatný soupeř, kterýo svém vítězství rozhodl v první půli, ve které se hned třikrát prosadil. Úvodním soupeřem do nového ročníku bude v neděli Zlín.

FC Baník Ostrava U18 - Wisla Krakow U19 2:4 (0:3)

branky Baníku: 47. Rehwald, 87. Chylek

sestava: Struhař (46. Kopal) - Puchala (81. Vykopal), Vykopal (46. Maloň), Piecha, Křižák (86. Nevola)- Strnad (46. Chylek), Jelen (67. Janál), Janál (46. Frébort), Nevola (46. Štaubert) - Rehwald (76. Strnad) - Kedroň

Hodnocení trenéra Jaroslava Harušťáka a Petera Drozda: Vrcholem našeho krátkého soustředění na konci přípravného období bylo utkání s kvalitním soupeřem z Polska. Hráčům nelze vytknout přístup k utkání, ale dnes to bylo prostě málo - přidaná výkonová hodnota našemu výkonu chyběla. Soupeř nás trestal přesně ve fázích, kdy se naše kompaktnost chybami v přechodové fázi rozpadala. Krakow nám důrazným presinkem nabourával rozehrávku a trestal naše ztráty v zakládání akcí rychlým přechodem do kolma. Vyspělý soupeř nás řádně prověřil před novou sezónou a utkání nám poukázalo na naše slabá místa. Za výbornou konfrontaci jsme rádi. Není nic lepšího na konci tréninkového období než kvalitní soupeř/utkání. Hráči dnes odehráli další težké utkání z plného tréninku a my trenéři a samozřejmě i samotní hráči si musíme vzít z této dobré konfrontace všechny DOBRÉ i špatné poznatky.