Fotbalová akademie
pátek 16. července. 2021
Zlatý kahan

V úterý startuje ZLATÝ KAHAN

Již jednačtyřicátý ročník prestižního dorostoneckého turnaje Zlatý kahan startuje v úterý. Koronavirové opatření nakonec zamezilo účast slovenským týmům, nicméně i tak je opět obsazení výborné. Kromě domácího Baníku a Karviné se turnaje zúčastní polský mistr Górnik Zabrze a srbský velkoklub Crvena Zvezda Bělehrad, na jejichž účasti se hodně podílel Nemanja Kuzmanovič.

"Jsem velmi potěšen, že mohu být patronem již 41. ročníku Zlatého Kahanu.Je neuvěřitelné, jak rychle ten čas letí. V roce 1981 jsem ve svých šestnácti letech vyhrál první ročník Zlatého Kahanu, a jak jinak než v dresu Baníku. Od té doby navštívily tento slavný turnaj top týmy z celé Evropy. I letos se pořadatelům, Akademii FC Baník Ostrava, i přes nepříznivou situaci, podařilo uspořádat kvalitně obsazený turnaj. Osobně se nejvíce těším na zápasy Baník - Górnik Zabrze či Baník - FK Crvena Zvezda. Jelikož se jedná o turnaj nejstarší kategorie dorostu, jsem přesvědčen, že zde uvidíme budoucí ligové hráče.", svěřil se Ivo Staš, patron letošního ročníku.

Po dobu šesti dnů počínaje úterkem bude denně k vidění po jednom zápase, přičemž turnaj zavítá hned na 4 místa. Kromě sportovního centra na Vistě se dvě utkání odehrají i v Markvartovicích, po jednom v Koblově a Havířově, kde v neděli proběhne i zakončení 41. ročníku Zlatého kahanu.


Program:

20.7. Markvartovice

17:00 - MFK Karviná - Górnik Zabrze

21.7. Koblov

17:00 - FC Baník Ostrava – Górnik Zabrze

22.7. Vista

17:00 - CZ Belehrad - Górnik Zabrze

23.7. Vista

17:00 - MFK Karviná – FC Baník Ostrava

24.7. Markvartovice

10:00 - CZ Bělehrad - MFK Karviná

25.7. Havířov

10:00 - FC Baník Ostrava - CZ Bělehrad