Fotbalová akademie
pondělí 24. května. 2021
U19/B

Osmnáctka vyhrála nad Karvinou

Po nerozhodném prvním poločase rozhodla o své výhře osmnáctka ve druhé části, ve které nejříve prohrávala, ale třemi brankami v řadě otočila.

FC Baník Ostrava U18 - MFK Karviná U18 4:2 (1:1)

branky Baníku: 11. Rehwald, 53. Vraj, 59. Janál, 70. Kedroň

sestava: Struhař - Křižák (45. Puchala), Piecha, Vykopal, Michlík (46. Křižák) - Jelen (46. Kedroň), Janál (71. Jelen) - Nevola (46. Vraj), Rehwald (71. Nevola), Kedroň (46. Strnad), Chýlek

Hodnocení trenéra Jaroslava Harušťáka a Petera Drozda: Na skvěle připraveném hřišti jsme hostili MFK Karvinou. Utkání nezačalo v tempu v jakém jsme chtěli hrát, bylo tam hodně nepřesností, nevynucených chyb a konstruktivní rozehrávka nám drhla. Postupně se kvalita i tempo hry zvedalo, ale brankově jsme soupeři výrazněji neodskočili. My jsme byli týmem, který se častěji snažil akce rozehrávat postupným útokem, soupeř měl více snahu o brejkové situace s jednoduchým přechodem přes polovinu hřiště. Poločas po naší hrubé chybě skončil 1:1. Ve druhém poločase jsme plánovaně prostřídali a přeskupili některé posty a musím pochválit kluky, že naši hru oživili. Ve druhém poločase začali rychleji ubývat síly soupeři než nám a výraznější převahu jsme potvrdili vstřelením dalších pěkných branek. Vítězství určitě zasloužené, ale po dlouhé pauze bude trvat déle, než se výkony přiblíží požadovaným parametrům.